Nieuws Nieuwe Nieuwsbericht

Ondernemersontbijt met de Regionale Praktijk Academie: Onderwijs en bedrijfsleven slaan handen ineen voor technisch personeel

Ondernemers die werken in de installatietechniek en procestechniek kunnen tijdens een ontbijtsessie in gesprek met de Regionale Praktijk Academie (RPA) over het werven en opleiden van technisch personeel. Het ontbijt is bedoeld voor ondernemers in Meppel en Steenwijkerland.

De RPA is dé oplossing voor voldoende technisch geschoold personeel in de gemeente Meppel en Steenwijkerland. Tijdens het ontbijt komen vragen aan de orde als wat de RPA kan bieden en hoe het voor ondernemers in de techniek in de praktijk werkt. Daarover gaat de RPA graag met ondernemers in gesprek tijdens de ontbijtsessie. Het doel van deze bijeenkomst is om ondernemers te informeren over de vele voordelen van het opleiden via de RPA. Zo zijn de aangesloten, regionale bedrijven namelijk verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige opleiding. Daarnaast kunnen deze bedrijven goede en gemotiveerde leerlingen van de RPA plaatsen binnen hun bedrijf.

Wethouder Bram Harmsma van Steenwijkerland weet dat het vinden van goed technisch personeel ontzettend moeilijk is. „Daarom vinden we het als gemeente belangrijk om de stap hiervoor te ondersteunen: het opleiden van technisch personeel in onze eigen regio. Door de samenwerking van de RPA en ondernemers krijgen scholieren meteen een plek op de arbeidsmarkt. Een klassieke win-win-situatie.”

Volgens wethouder Jaap van der Haar van Meppel ontwikkelt de techniek zich in sneltreinvaart. „Ontwikkelingen, bijvoorbeeld het gebied van duurzaamheid, vragen de komende jaren om meer technisch geschoolde medewerkers en er ontstaan nieuwe specialismen.” De Meppeler wethouder Henk ten Hulscher is het met zijn collega’s eens. „Het opleiden en behouden van technische vakmensen voor de regio is daarom ontzettend belangrijk. Ik ben blij dat onderwijs, ondernemers en overheid in de regio Meppel-Steenwijk daarvoor de handen ineenslaan.”

Ontbijtsessie

De RPA organiseert de ontbijtsessie op donderdag 31 maart van 7.30 tot 9.00 uur in Meppel, bij Ondernemersvereniging ICC Parkmanagement, Werkhorst 38, Meppel. Tijdens deze sessie wordt ondernemers uitleg gegeven over de RPA: over de werkwijze, het onderwijs en hoe een ondernemer zich kan aansluiten bij dit collectief. De RPA gelooft in regionaal samenwerken om de beste vakmensen op te leiden en te behouden voor de regio.

Aanmelden

Ondernemers die zich willen aanmelden voor de ontbijtsessie kunnen mailen naar info@regionalepraktijkacademie.nl. Zij ontvangen daarna de officiële uitnodiging met het programma.