Nieuws Regionale Praktijk Academie ontvangt subsidie van provincie Overijssel

Regionale Praktijk Academie ontvangt subsidie van provincie Overijssel

De Regionale Praktijk Academie (RPA) timmert aan de weg. In september gaat de eerste lichting studenten aan de slag met hun technische opleiding. De RPA richt zich op het aantrekken en opleiden van jong talent in de regio. De studenten worden klaargestoomd voor het bedrijfsleven.

En dat betekent: werken en leren tegelijk. Mét salaris, ook voor lesdagen. Bij de RPA krijg je een erkend MBO-diploma. En heb je gegarandeerd een baan. Provincie Overijssel uit haar vertrouwen in dit project en ondersteunt de RPA financieel met maximaal € 100.000,-. Het is een prachtig voorbeeld van hoe provincie en gemeente samen het arbeidsmarktbeleid uitvoeren. Met dit geld worden nieuwe opleidingen en modules ontwikkeld. Maar ook machines, apparatuur en lesmateriaal aangeschaft. Alles om de RPA goed vorm te kunnen geven voor de regio.


Wethouder Bram Harmsma: „Geweldig om te zien dat er zoveel belangstelling is van zowel studenten als ondernemers voor deze vorm van onderwijs. De RPA zorgt voor kwalitatief goed opgeleid technisch personeel. Het is een klassieke win-winsituatie voor alle partijen. Ondernemers zijn verzekerd van personeel dat meteen aan de slag kan. En de student heeft een baangarantie en leert ‘on the job’. Voor onze gemeente en zelfs voor de regio is de RPA daarom een gouden greep. Dit wordt bevestigd door de bijdrage van de provincie Overijssel.

Een technisch vak leer je in de praktijk


Het bedrijfsleven werkt nauw samen met het Deltion College. Ondernemers zijn er namelijk van overtuigd: een vak leer je pas echt in de lokale beroepspraktijk. Dit betekent één dag in de week naar school voor theorie en praktijk. En de andere dagen aan het werk bij een (erkend leer)bedrijf in de buurt. De studenten krijgen daarnaast begeleiding op maat, op de werkplek én op school. Bert Endedijk, voorzitter van de RPA: „Dit project is exact wat de regionale samenleving nodig heeft. De ondernemers, omringende gemeenten en VO scholen geloofden al in het concept. Het is daarom fantastisch dat de Provincie deze bijzondere samenwerking nu ook steunt met deze subsidie.”

Projectleider Joël Assenberg: „Er wordt door ondernemers/bedrijven, het Deltion College en de gemeente Steenwijkerland samengewerkt om de RPA verder vorm te geven én uit te breiden. Wij zijn ontzettend blij met de subsidie van de provincie Overijssel. Dit helpt ons enorm om onze doelen te behalen. Inmiddels is de RPA een erkend leerbedrijf. De klaslokalen worden ingericht voor september en we zijn druk bezig met promotie- en wervingsactiviteiten. Er kunnen nog maar een paar studenten bij, want de klassen zitten al nagenoeg vol.”

Inschrijven kan nog. Informatie over de RPA en de opleidingen vind je op regionalepraktijkacademie.nl.