Opleidingen Operationeel technicus MBO- 2 & 3

Operationeel technicus MBO- 2 & 3

Werk jij graag met je handen? En loop je warm voor techniek en installaties? Als operationeel technicus controleer je de stappen in het proces van de procestechniek en zorg je voor een goed eindproduct. Je taken zijn onder andere: voortgang van het proces controleren, controles uitvoeren op de machines en het uitvoeren van klein onderhoud indien nodig. Je werkt in fabrieken, ziekenhuizen of misschien wel in een elektriciteitscentrale. Door het kiezen van modules in procestechniek, procesbeheersing en energietechniek stel jij je eigen opleiding samen. Aan jou de keuze!

 

Tijdens de opleiding vormen 3 modules de ruggengraat van de opleiding:

  1. Proces Veiligheid
  2. Procestechniek Basis
  3. Procestechniek gevorderd

Zo leer je stap voor stap alle dingen die belangrijk zijn.

 

Wie ben jij?

Als jij kansen ziet, geen problemen, je oplossingsgericht bent, goed kan samenwerken en wiskunde leuk vindt dan is deze opleiding voor jou gemaakt!

Waar ga je straks werken

Na je opleiding zijn je kansen op een baan in onze regio erg groot. De arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden in deze richting zijn uitstekend. Als operationeel technicus kun je aan het werk bij een waterbedrijf, afvalzuiveringsbedrijf, grafische bedrijf of in de procesindustrie. Als je wilt doorleren kun je ook beginnen aan de opleiding Allround Operationeel Technicus op niveau 4.

Werken en Leren

Je krijgt één dag per week theorie en de andere dagen ben je bezig in de praktijk. Alle theorielessen worden bij de RPA gegeven. Alle dagen ontvang jij een salaris!

De RPA werkt samen met het Deltion College als diplomerende school.

Vakkenpakket

  • Wiskunde
  • Natuurkunde
  • Scheikunde
  • Nederlands
  • Rekenen
  • Loopbaan / Burgerschap
  • keuzedelen
eleq
Foto 2 v2
Foto 5 v2
Foto 7

Kosten

De RPA Installatietechniek betaalt de kosten die jij moet maken om de opleiding te kunnen volgen. Denk hierbij aan les- en boekengeld, licenties en gereedschap.

Vooropleiding

De opleiding operationeel technicus niveau 2/3 duurt 2 jaar. Als vooropleiding heb je een VMBO diploma basis, kader, gemengde of theoretische leerweg nodig. Je hebt een overgangsbewijs naar 4 havo of VWO of je bezit het diploma entreeopleiding.

Gratis advies over deze opleiding

Ik wil graag advies over deze opleiding